22 de maig 2006

Actitud de perdedor




El Mariscal Foch deia:
"Noranta mil homes derrotats retrocedeixen davant noranta mil conquistadors, només per que ja s’han cansat de lluitar, per que ja no creuen en la victòria, per que estan desmoralitzats"
Físicament no estaven derrotats, però sí mentalment. Quan la idea de la derrota predomina en la ment, ja no hi ha remei.
No et cansis de lluitar, has de creure en la victòria, resisteix-te a las influències desmoralitzadores i recorda que posseeixes les facultats i potències necessàries per arribar a l’èxit.

En nosaltres mateixos es troba el triomf o la derrota. Hi haurà vegades que et sentiràs derrotat, no importa el que facis. I quan succeeix, en lloc de deixar-se caure al terra, aprèn quelcom.
Preguntat: Què hi ha de bo en això? Què puc aprendre? Com és que sovint ens arrosseguem pel món, com amb una càrrega de complexos, desànims i depressions?
Com explicar les poques vegades que aconseguim una vida plena, relaxada, feliç? El motiu és senzill. Abans d’utilitzar el mòbil ens posem a aprendre la forma de fer-lo servir per eviatr-nos complicacions. Encanvi, ningú ens ha ensenyat a utilitzar la nostra “màquina” correctament.
Solament usem una dècima part de la seva capacitat. Això vol dir que ens hem d’ocupar de mateixos, de descobrir els tresors i recursos sense límit que tenim dins i no aprofitem.