31 d’octubre 2006

Tècniques per a desxifrar el futur dels negocis (I)

Existeixen tècniques per a preparar i entrenar la ment per a desxifrar les senyals indicatives de la direcció dels negocis en el futur.

Són tècniques que capaciten per anticipar tendències i prendre decisions alliberant la ment de les assumpcions, pre-judicis i desitjos que la mantenen prisonera.

Existeix l'anomenada ceguera d'atenció: en un experiment es va demanar a un grup de persones que contessin els passes que realitzaven uns jugadors de bàsket en un minut d'emissió. A la meitat de la grabació, un goril.la va irrompre a la canxa i la creuava de costat a costat. La meitat dels participants, no es van adonar d'aquest fet.

Quant més ens obsessionem per alguna cosa, mantenint la ment fixa en una única idea, menys capaços som de percebre els sucessos imprevistos i inesperats.

La mateixa por que el canvi ens inspira ens indueix a rebutjar o a negar la informació que indica la proximitat d'una transformació.

El veritable descobriment no està en buscar diferents paisatges, sinó en mirar amb nous ulls.
Marcel Proust

Thomas Edison pensava que la corrent alterna arribaria a cremar les ciutats.

Els metges dels segle XIX creien que l'ésser humà no podia viatjar a més de 15 milles/h per què inevitablement sagnaria per les orelles i el nas.

Alliberar la ment dels coneixements i les experiències passades és difícil i pot generar por. Però les recompenses poden ser estimulants, excitans i molt gratificants.

(segueix)

Extret del resum de Leaders Summaries del llibre: Futur Think de Edie Weiner i Arnold Brown - Editorial Prentice Hall (setembre 2005)