01 d’agost 2006

Què necessites per créixer?

La manera de créixer és tan fàcil com augmentar la quota de mercat. Depèn de l’ús temps i dels diners. No malgastar ni un ni l’altre, sinó fer un ús equilibrat dels dos
Benjamin Franklin

Pot ser que tinguis una companyia forta amb una història del creixement constant. També pot ser que siguis un emprenedor amb idees, però sense cap èxit a destacar.

En qualsevol dels casos, has de trobar la perspectiva del creixement ràpid – i també valorar el risc de les oportunitats amb els recursos disponibles. Has de decidir com gestionar el teu creixement sense posar en perill la teva empresa. Per que o creixes o algú altre prendrà les oportunitats en el teu lloc.

Necessites una estratègia financera sòlida. Fins ara has utilitzat les ajudes dels bancs o de socis financers per aconseguir arribar a les teves fites. Aquest suport només t’ajuda a curt termini i, a més, els pagaments d’interessos perjudiquen el teu flux de tresoreria.

Un creixement important requereix una ampliació de capital amb el que puguis comptar a llarg termini. Aquesta injecció de capital li podria donar a la teva companyia una estructura de capital estable per poder actuar sobre els plans de negoci.
Trobar una nova font de recursos pot reduir la teva dependència envers el banc i proporcionar més flexibilitat. Elegir el soci adequat et pot donar la llibertat per aconseguir les teves metes.