12 de juliol 2006

Un clip per una casa


Publicat al País d'avui:

Vull canviar aquest clip vermell per alguna cosa més gran o millor. Un bolígraf, una cullera o potser una bota. Si promets canviar amb mi, prometo anar fins on estiguis. Continuaré la cadena d’intercanvis fins que aconsegueixi una casa o una illa. O una casa o una illa, imagina
Kyle MacDonald, un candenc de 26 anys va penjar aquest anunci a la web craigslist.com fa exactament un any.

Avui rebrà les claus d’una casa a Kipling (Saskatchewan), un poble canadenc d’un miler d’habitants. L’alcalde de la població va conèixer la història del Kyle i va decidir oferir-li una vivenda per a que la publicitat del disparatat intercanvi l’ajudés a fer conèixer el poble a nivell internacional.

MacDonald té un blog oneredpaperclip.blogspot.com on explica la seva aventura. Quan era petit jugaven al joc major o millor que consistia en recórrer el veïnat intentant canviar coses. “No sabia quan podria trigar en aconseguir la casa, tampoc si seria possible, però vaig pensar que si era persistent, al final l’aconseguiria

MacDonald va canviar el seu clip vermell per un bolígraf en forma de peix. Després un pom de porta de ceràmica que va canviar a Seattle. A continuació un generador vermell per un barril de cervesa i una moto de neu que va tornar a canviar per unes vacances gratis a Yahk.

A mida que realitzava els intercanvis personalment, ho anava escrivint al seu blog. Va viatjar per USA i Canadà i es feia fotos amb cadascun dels protagonistes de la transacció. Va obtenir un contracte amb una discogràfica, un sopar amb el cantant Alice Cooper i fins i tot un paper en una pel·lícula dirigida per Corbin Bernsen. Aquest va ser el darrer pas que el va conduir a Kipling.
L’alcalde de la localitat explica que són una comunitat petita que intenta promoure amb el turisme i se li ha acudit que pot aprofitar el paper a la pel·lícula per fer un casting a nivell internacional per trobar l’actor que substitueixi al Kyle.