04 de juliol 2006

5 maneres d'iniciar una empresa sense deixar de treballar

1. Utilitza el teu salari com a fons d’inversió

Retalla una mica els discrets estalvis i utilitza aquests diners per finançar la teva start-up. Recorda els teus temps d’estudiant pobre i intenta mantenir la despesa mínima per estalviar diners.

2. Transforma els teus desitjos en un Business Plan
Molts aspirants a emprenedor acudeixen amb el desig, però sense idea. Atura’t i troba el negoci que es construirà a partir dels teus coneixements. Si estàs treballant, troba les coses que no funcionen correctament en la teva empresa o indústria i intenta imaginar-te un negoci que es fes càrrec d’aquest problema. Alguns experts solen dir que les millors idees empresarials són aquelles que s’encarreguen del dolor de la gent.

3. Fes del teu superior un tester
Sovint les teves bones idees no estan incloses als plans del teu superior. Si ets honest amb ell, et podrien deixar desenvolupar el negoci i donar-te algun temps de transició. El personal competent és difícil de trobar, probablement seran flexibles amb tu. Passa més sovint del que penses.

4. Aprofita’t de la reputació de la teva companyia

Els inversors volen veure experiència. Encara que no hagis iniciat cap empresa, si tens uns bons informes de l’experiència dels teus treballadors i de la teva pròpia probablement serà suficient per ells.

5. Converteix el teu empleat en un soci del negoci

No és la fórmula més comú, però sovint és efectiva. No la descartis!