12 de juliol 2006

Inversió

Vam intentar sense èxit convèncer a dues altres reconegudes companyies que ens financessin mentre desenvolupàvem l’ordinador personal. Vam perdre molt de temps i no ho vam aconseguir. La nostra darrera possibilitat era fer-ho nosaltres mateixos
Steve Jobs
Fundador de Apple

La mà d’obra qualificada, els productes i les habilitats comercials et poden dur molt lluny. Però necessitaràs diners per construir la teva companyia i necessitaràs invertir en diverses etapes a
mida que creix la teva empresa.

Pocs negocis poden créixer amb èxit amb l’auto finançament. La majoria confia en capital extern. Sovint, però, aquest capital extern no és suficient i hauràs de trobar els socis adequats per ajudar-te a aconseguir els teus objectius.

Si només necessites una petita quantitat de diners i tens alguns actius, ho pots intentar en un banc. Però si la teva idea no té patrimoni que el recolzi i és molt innovadora, necessitaràs un inversor experimentat que sàpiga orientar companyies joves cap a l’èxit a llarg termini.
Necessitaràs diners intel·ligents amb experiència i capacitats. Els Business Angels poden ser una alternativa, alguns han creat associacions i quan decideixen invertir en una nova empresa, també aporten el seu coneixement del mercat, de les xarxes i de l’experiència d’altres empreses triomfadores.