22 d’abril 2015

Café Costura Montevideo

Café Costura és un 'Social Couture' a Montevideo.  

Espai Per Crear es un nou concepte creatiu pioner a Uruguai dedicat a la costura col·lectiva.

És un espai de taller tèxtil equipat per la lliure creació i obert a tot tipus d'idees i projectes on s'intercanvien coneixements mentre es pot gaudir d'un té o cafè.

Proposen tallers i cursos per aprendre o millorar les tècniques de costura, disseny, teixit i brodat, entre altres i, periòdicament, conviden dissenyadors professionals a tallers o workshops. Sempre hi ha recolzament professional per aprendre i concretar les idees i projectes. 

Hi ha més de 10 llocs de treball amb màquines familiars multi-punts, una màquina industrial, collareta familiar, overlock familiar, tisores, regles, agulles, guix de sastre, una gran taula de treball, planxa d'estampació i tots els instruments necessaris per construir amb tèxtils.

El funcionament és similar al d'un Ciber-Cafè, cada persona hi assisteix quan vol i durant el temps que desitgi.

Les màquines de cosir es poden llogar per hora o amb un sistema de quotes mensuals per trobar la màquina preparada per ser usada.

A més ofereixen:

  • Merceria
  • Preparació a exàmens de "corte"
  • "Molderia"
  • Curs bàsic de costura
  • Tallers

Respecte a l'avaluació dels criteris 'socials', no disposo d'informació per compartir-la. Les iniciatives similars que he trobat a altres indrets, però, semblen més una reconversió d'activitats econòmiques tradicionals que centres de costura col·lectiva. 

De fet, allò interessant del cafè costura de Montevideo és la barreja generacional que es dóna al local i la integració de nens (sexe masculí) en professions o dedicacions feminitzades i no es tracta d'afirmar que el local és de lliure accès, es tracta de promoure aquesta integració horitzontal.

1 comentari:

Anònim ha dit...


I will recommend anyone looking for a Business loan to Mr Benjamin who helped me with a Four Million USD loan to start my business and it was fast. When obtaining a loan from them it was surprising how easy they were to work with.The process was fast and secure. It was definitely a positive experience.Avoid scammers on here and contact Mr Benjamin On. 247officedept@gmail.com . WhatsApp...+ 19893943740. if you are looking for a business loan.