14 de juny 2006

Conferència Sr. Diego Torres

Els assistents a la cloenda del taller d'emprenedors d'aquest any vam tenir l'oportunitat d'assistir a la conferència que ens va oferir el Sr. Diego Torres de l'Institut Noos.

Vaig prendre nota d'algunes de les frases o pensaments que més em van cridar l'atenció i tinc la necessitat de compartir-les amb tots vosaltres:

"L'esperit emprenedor està definit per persones que es fixen més en les oportunitats que en els recursos."

"Com són els emprenedors que han creat una empresa i han aconseguit un creixement ràpid?
1. Amb ambició i objectius ambiciosos
2. Especialitzant-se
3. Extenent el mercat geogràfic - globalització
4. Diferenciant-se amb algun avantatge competitiu
5. Coneixent i relacionant-se amb els clients
6. Experimentant i innovant
7. Planificant i reflexionant - apartar-se del soroll del dia a dia
8. Amb intel-ligència - les decisions es prenen a partir de dades i estudis
9. Amb organitzacions capaces per créixer
10. I amb un bon líder"

Diego espero que els meus apunts reflecteixin allò que volies expressar.

Decidir els productes adequats


Lliurar els millors productes.

"La millor oportunitat per triomfar és descobrir què necessita el públic i tenir aquesta qualitat per entendre la naturalesa humana" Henry Ford Founder, Ford Motor Company

El teu repte és guanyar l'acceptació dels clients en un mercat que probablement és altament competitiu i està saturat.

L'èxit depèn de la teva capacitat d'identificar nínxols en el mercat i anticipar-te als desitjos relas dels teus clients. Crear el producte idoni i aconseguir part de la quota de mercat és una tasca difícil. Cap producte o servei, per bons que siguin, es vendran per sí sols.

La importància de presentar-se correctament

Diuen que la primera impressió és la que queda o que si hem de presentar un projecte hem de passar la prova de l’ascensor: en el temps que triga en pujar o baixar un ascensor, hem de captar l’atenció del nostre interlocutor.

Tom Peters afirma que la MARCA ets TU, però saps com presentar-te correctament?

Com et presentes als altres? És una pregunta amb una resposta difícil, però si segueixes llegint potser trobes la resposta i el camí per millorar-ho.

1. Pensa en una altra persona. Com és? Com la classificaries dins de les categories personals que utilitzes per ubicar els altres?

Classifiquem als altres dins de categories, per tant hem de suposar que els altres també ens classifiquen. Així que has de preparar la informació que transmets.

2. Ara elegeix la informació més rellevant.

És evident que hauràs de seleccionar la informació segons el teu interlocutor. Agafem el meu currículum, per exemple.

Si m’haig de presentar per fer un curs d’emprenedors, a ningú li interessarà que sigui tècnica en rocòdrom o els meus títols d’idiomes. Primer hauré de triar la informació rellevant.

3. Com presentar-la
Em puc presentar com “Experta en Sostenibilitat, que ofereix formació i escriu articles a un blog” És correcte, però no transmet gran cosa i no és distintiu.

Provaré una altra manera: “Experta en sostenibilitat, àmplia experiència en departaments de direcció d’empresa en importants empreses andorranes. Coordinadora d’activitates i fòrums d’emprendedors a la UOC i del blog Andorra emprèn patrocinat pel Govern andorrà i Andbanc.

En la actualitat, elabora el seu pla d’empresa per desenvolupar una comunitat virtual per dones emprenedores. Publica articles en el blog Andorra emprèn.”

Què us sembla?

Podeu tenir més instruccions al següent enllaç:
Grow&win

06 de juny 2006

Cloenda Taller emprenedors

L’acte es va iniciar amb una presentació dels plans executius dels emprenedors de la sisena edició del taller. Emprenedors i experts es barrejaven en taules de treball que van crear un ambient més distès i personalitzat.

Els emprenedors van tenir l’oportunitat de rebre els consells i valoracions de reconeguts professionals del món empresarial.

Una vegada alliberat l’estrès, l’esdeveniment va adquirir un to més formal i els assistents van gaudir d’unes paraules del Sr. Jaume Sabaté – director d’Andbanc – i del Sr. Daniel Bastida – director del Departament de Projectes Estratègics del Govern d’Andorra -.

Finalment, el Sr. Francesc Robert organitzador del taller des dels seus inicis a l’any 1999 va fer un breu balanç del resultat d’aquests anys i va donar pas a una interessant xerrada del Sr. Diego Torres de l’Institut Noos.


Titulars destacats a la premsa:
El Periòdic d'Andorra destaca que el 44% dels projectes del Taller d’Emprenedors s’acaben transformant en una empresa.